M4 Sverige

Ett förvandlat Sverige genom att nya församlingar planteras.

Läs mer

En rörelse av nya församlingar i Sverige

Vår dröm är att Jesus Kristus ska bli känd, trodd och efterföljd i Sverige, så att antalet församlingar ökar i alla landets geografiska områden, etniska grupper och kulturella sfärer. M4 är ett av verktygen som vi använder för att detta ska bli verklighet.

Vad vi gör

För hela teamet

M4 träningsprogram

M4 är ett träningsprogram som är utformat för att hjälpa ett församlingsplanteringsteam att ta sig från vision till församling. Det består av fyra moduler som genomförs under fyra terminer. Allt material i M4 är på svenska.

Kalender

M4 start HT-21 | Ekumenisk
Liljeholmens Folkhögskola

M4 10-11 mars 2023
Alla fyra modulerna startar kl 12.00 på fredagen och slutar kl 17.00 på lördagen.

M4 start VT-22 | Ekumenisk
Liljeholmens Folkhögskola

M3 10-11 mars 2023
M4 6-7 oktober 2023
Alla fyra modulerna startar kl 12.00 på fredagen och slutar kl 17.00 på lördagen.

M4 start VT-22 | Pingst
M3 10-11 mars 2023
M4 oktober 2023
Alla fyra modulerna startar kl 13.00 på fredagen och slutar kl 16.00 på lördagen.

M4 Norrland | Pingst
Infomöte via Zoom
2 februari kl 10.00

Hör av dig till någon i ledningsgruppen om mer info och anmälan.

M4 Sverige leds av

Cahtrine Nygren

Cahtrine var med och planterade Fristadskyrkan i Eskilstuna i början av 2000-talet. Sedan 2019 bor hon tillsammans med sin man Peter i Stockholm där de är med i Korskyrkan.
Hon har arbetat med pionjära frågor inom EFK sedan 2010 och finns med i flera ekumeniska sammanhang kring detta.
Hon leder M4 Sverige samt är ordförande i Vidares ekumeniska ledningsgrupp. Förutom det finns hon också med i europeiska nätverk kring församlingsplantering som NC2P och Exponential.

Martin Alexandersson

Martin var med och planterade EFS i Mikaelskyrkan i Uppsala för 15 år sedan och planterar nu en ny församling i Göteborg tillsammans med sin hustru, Hanna.
Han har varit ansvarig för EFS nyplanteringsarbete sedan 2009 och varit med och startat M4 i flera europeiska länder.

Magnus Alphonce

Magnus och hans hustru Maria planterade en församling i Erdenet, Mongoliet på 1990-talet. Denna församling blev källan till en församlings- och missionsrörelse som 2022 består av 45 församlingar. Han har också arbetat med församlingsplantering i Mellanöstern.
Idag arbetar han som Pionjärstrateg på EFK och bistår församlingsledningen i Ryttargårdskyrkan, Linköping, i dess arbete med församlingsplantering i utsatta områden i Linköping.

Jonas Melin

Svenska Alliansmissionen | jonas.melin@alliansmissionen.se
Jonas var med och planterade Råslätts församlingsgemenskap i Jönköping 1980-talet och där är han och hans hustru, Kerstin, fortfarande kvar.
Efter många år som bibellärare på Mariannelunds folkhögskola arbetar Jonas nu med församlingsplantering och församlingsutveckling inom Svenska Alliansmissionen.

Nicklas Mörling

PINGST – fria församlingar i samverkan | nicklas.morling@pingst.se
Tillsammans med sin fru Lydia planterade Nicklas Tjugofyrakyrkan i södra Stockholm 2011.
Han är också koordinator för Pingst Plantering sedan många år tillbaka. Nicklas har ett ett stort nätverk både nationellt och internationellt och brinner för att träna unga ledare som vill göra nya saker.

Bengt Åkesson

Bengt har sedan fem år tillbaka jobbat med coaching av församlingar och församlingsledare i Sverige men också i Ryssland.
Bengt är anställd som församlingsutvecklare och samordnare för församlingsgrundande arbete i Equmeniakyrkan där han gärna utforskar och utvecklar det andliga ledarskapet både i planteringar och i etablerade sammanhang. Geografiskt finns Bengt i nordöstra skåne i EK Nävlinge-Rickarum.

Kontakta oss

Vill du veta mer om M4? Hör av dig till någon av oss i ledningsgruppen.

M4 Sverige drivs av