M4 Sverige

Ett förvandlat Sverige genom att nya församlingar planteras.

Läs mer

En rörelse av nya församlingar i Sverige

Vår dröm är att Jesus Kristus ska bli känd, trodd och efterföljd i Sverige, så att antalet församlingar ökar i alla landets geografiska områden, etniska grupper och kulturella sfärer. M4 är ett av verktygen som vi använder för att detta ska bli verklighet.

Vad vi gör

För hela teamet

M4 träningsprogram

M4 är ett träningsprogram som är utformat för att hjälpa ett församlingsplanteringsteam att ta sig från vision till församling. Det består av fyra moduler som genomförs under fyra terminer. Allt material i M4 är på svenska.

Kalender

18-19 okt 2024

M1 | Liljeholmens folkhögskola

Modulen startar kl 12:00 på fredagen och slutar kl 17:00 på lördagen

7-8 mars 2025

M2 | Liljeholmens folkhögskola

Modulen startar kl 12:00 på fredagen och slutar kl 17:00 på lördagen

Post-M4 | Liljeholmens folkhögskola

Modulen startar kl 17:00 på fredagen och slutar kl 17:00 på lördagen

 

M4 Sverige leds av

Johannes Stenberg

Johannes planterade 2011 Nygårdskyrkan i Skäggetorp, Linköping, med sin fru Noomi. De har sedan varit med i startande av Ryds Hemkyrka och Berga Hemkyrka – också dem i Linköping.

Johannes ansvarar sen 2024 för pionjära frågor inom EFK. Han har varit involverad i M4 på olika sätt ända sedan det startade i Sverige 2012.

Martin Alexandersson

Martin var med och planterade EFS i Mikaelskyrkan i Uppsala för 15 år sedan och planterar nu en ny församling i Göteborg tillsammans med sin hustru, Hanna.
Han har varit ansvarig för EFS nyplanteringsarbete sedan 2009 och varit med och startat M4 i flera europeiska länder.

Bengt Åkesson

Equmeniakyrkan | bengt.akesson@equmeniakyrkan.se

Bengt har sedan fem år tillbaka jobbat med coaching av församlingar och församlingsledare i Sverige men också i Ryssland.
Bengt är anställd som församlingsutvecklare och samordnare för församlingsgrundande arbete i Equmeniakyrkan där han gärna utforskar och utvecklar det andliga ledarskapet både i planteringar och i etablerade sammanhang. Geografiskt finns Bengt i nordöstra skåne i EK Nävlinge-Rickarum.

Jonas Melin

Svenska Alliansmissionen | jonas.melin@alliansmissionen.se
Jonas var med och planterade Råslätts församlingsgemenskap i Jönköping 1980-talet och där är han och hans hustru, Kerstin, fortfarande kvar.
Efter många år som bibellärare på Mariannelunds folkhögskola arbetar Jonas nu med församlingsplantering och församlingsutveckling inom Svenska Alliansmissionen.

Kontakta oss

Vill du veta mer om M4? Hör av dig till någon av oss i ledningsgruppen.

M4 Sverige drivs av