Procesul M4 pentru Echipe

Privire de ansamblu

Procesul M4 pentru Echipe este un program de instruire ce se întinde pe o perioadă de doi ani și jumătate și urmărește să îl ajute pe plantatorul bisericii și echipa lui să aibă succes în primii ani ai plantării unei noi biserici. Succes înseamnă că, la finalul procesului de instruire, echipa de plantare este pregătită să înceapă o biserică sănătoasă care experimentează multiplicarea glorificându-L pe Dumnezeu și având un impact în societate. Procesul este clădit pe patru adevăruri care sunt regăsite în Marea Trimitere din Matei 28:18-20: Master (Domn), Misiune, Multiplicare și Mișcare.

De asemenea, sunt patru elemente semnificative care contribuie la succesul echipei în procesul M4: Evaluare, Coaching, Facilitare și Cursul online.

Evaluare

Procesul M4 pentru Echipe începe cu un proces de evaluare riguros al plantatorului bisericii. Aceasta nu este o evaluare de tipul aprobat/respins, ci mai degrabă oferă un feedback onest și detaliat al plantatorului bisericii cu privire la experiența acestuia în cele patru mari domenii: chemare, caracter, simpatie și competențe.

Procesul constă într-o autoevaluare și un interviu organizat de o echipă de evaluatori calificați. La final, plantatorul bisericii va primi un rezumat cu observațiile evaluatorilor cât și recomandările lor. Aceste constatări pot fi un punct bun de plecare pentru procesul de coaching.

Coaching

Procesul M4 Coaching este o relație de unu la unu între plantatorul bisericii și mentorul lui pentru a-l ajuta pe el și echipa lui să poată ajunge acolo unde cred că îi vrea Dumnezeu, lăsând pe Duhul Sfânt să îi facă mai asemănători cu Cristos.

Rolul mentorului este să scoată la iveală ceea ce Duhul Sfânt a pus în ei și de a ajuta plantatorul bisericii și echipa lui să asculte de glasul lui Dumnezeu. Mentorul va ajuta plantatorul bisericii să fie acel lider eficient, ajutând în același timp ca proiectul de plantare a bisericii să fie cât mai eficient.

Facilitare

Unul dintre punctele cheie a Procesului M4 pentru Echipe este întrunirea de învățare în comunitate. Comunitatea de învățare este un proces de colaborare în cadrul cărora persoanele cheie poartă cele mai bune conversații în jurul subiectelor cele mai importante care vor aduce rezultatele dorite.

Facilitatorul este persoana care se asigură că acest proces începe cu bine, se desfășoară fără probleme și se încheie cu un plan de acțiune bine definit pentru fiecare echipă cu privire la ceea ce vor face în următoarele 6 luni.

Cursul Online

Cursul online este compus din aproximativ 80 de sesiuni de predare și interviuri cu plantatori de biserici cu experiență din contextul european, pe subiecte centrate și relevante plantării de biserici. Pe măsură ce fiecare participant parcurge cursul, va avea posibilitatea să reflecte asupra propriilor învățături precum și asupra modului de aplicare a acestora în contextul în care se află. Cursul este însoțit de un jurnal care conține exerciții dinamice individuale cât și de echipă. Acesta este un instrument de formare spirituală unde se vor putea nota și reflecțiile personale.