M4 Suomi

Uusia elinvoimaisia seurakuntia

Näkymme

 

Näkymme on sytyttää ja ruokkia seurakunnanistutusnäkyä Suomessa sekä vaikuttaa siten, että seurakunnan moninkertaistumisesta tulee uusi normaali jokaisella tasolla (evankeliumi, opetuslapset ja seurakunnat) suomalaisissa seurakunnissa.

 

... 5,541 miljoonaa ihmistä

... 338,440 km²

... 180 eri kansallisuutta

Koulutuksemme

johtajien varustaminen

M4 Ready

M4 Ready on 9 kuukautta kestävä monimuotokoulutus kaikille, joilla on mielenkiintoa ja potentiaalia istuttaa, johtaa ja moninkertaistaa seurakuntayhteisöjä. Se on tarkoitettu paikallisten seurakuntien, kirkkokuntien, verkostojen tai organisaatioiden potentiaalisille johtajille, joilla on keskimääräistä korkeampi johtamispotentiaali ja joilla on jo jonkin verran kokemusta yrittäjyydestä, uusien asioiden käynnistämisestä ja muutoksen aikaansaamisesta.

tiimivalmennus

M4 Team Process

M4 Team Process (suom. tiimiprosessi) on kaksivuotinen koulutus, jonka tarkoituksena on auttaa seurakunnanistuttajaa ja hänen tiimiään menestymään istutuksen ensimmäisinä vuosina. Menestys tarkoittaa, että koulutusprosessin päätteeksi istutustiimillä on valmiudet perustaa terve, moninkertaistava, Jumalaa ylistävä ja yhteiskuntaan vaikuttava seurakunta tai muu yhteisö.

Tiimi

Jana & Kenno Leier

M4 Suomi johtajat
Jana ja Kenno ovat pitkän linjan seurakunnanistuttajia jotka asuvat Espoossa ja heillä on kolme aikuista lasta. He ovat perustaneet Tampereelle, Suomen teologisen opiston yhteyteen Seurakunnanistutusakatemian (CPA), joka palvelee Suomen kirkkokuntia ja järjestöjä heidän pyrkimyksessään istuttaa uusia seurakuntayhteisöjä. CPA käyttää työssään M4 työkaluja. Jana käyttää 70% työajastaan M4 Suomen johtamiseen ja 30% Euroopan ja globaaliin työhön M4 Europen kautta. Työn johtamisen lisäksi Jana vastaa arviointiprosessista. Kenno käyttää 20% työajastaan Suomen M4 johtamiseen ja 80% Euroopan ja globaaliin työhön jossa toimii aluejohtajana Pohjoismaille, Baltialle ja ranskankieliselle Euroopalle.

Josefina Ryynänen

M4 Ready johtaja

Josefina innostuu evankeliumin kontekstualisoinnista ja yhteisön rakentamisesta. Hän rakastaa Jumalan seurakuntaa ja haluaa huolehtia sen hyvinvoinnista.

Josefina ja hänen aviomiehensä Miska ovat kotoisin Joensuusta. Tällä hetkellä he viimeistelevät pastoriopintojaan Suomen teologisessa opistossa ja johtavat M4 Ready -koulutusta. Heidän kotiseurakuntansa on Joensuun Loft seurakunta, jonka he istuttivat yhdessä tiimin kanssa vuonna 2021. Miska Ryynänen

M4 Ready johtaja

Miska rakastaa ihmisiä ja hän haluaa näyttää omalla esimerkillään, kuinka Jeesuksen seuraamisen ei tarvitse olla monimutkaista.

Miska ja hänen vaimonsa Josefina ovat muuttaneet Pohjois-Karjalasta Tampereelle, jossa he johtavat M4 Ready- koulusta ja viimeistelevät pastoriopintojaan. Heidän kotiseurakuntana toimii Joensuun Loft seurakunta, jonka he istuttivat yhdessä tiimin kanssa vuonna 2021.Hanna & Tommi Koivunen

M4 Suomi päävalmentajat

Hanna ja Tommi olivat  ensimmäistä kertaa mukana istuttamassa seurakuntaa Ulvilaan 1990-luvun alussa. He menivät naimisiin 1995 ja ovat palvelleet siitä alkaen seurakunnissa monissa tehtävissä. Tommi aloitti Joensuun vapaaseurakunnassa nuorisotyössä 2000 ja valmistui pastoriksi 2002. Heillä on kolme lasta, jotka ovat nyt jo muuttaneet omilleen. Vuonna 2007 Tommi aloitti Vapaakirkon nuorisotyönjohtajana ja perhe muutti Hämeenlinnaan. Matka jatkui pariksi vuodeksi Hollantiin, jossa Tommi suoritti Master of Evangelical Theology – tutkinnon (2014). Tuona aikana he palvelivat Utrecht Crossroads -seurakunnanistutuksessa. Tämän jälkeen  perhe palasi Suomeen ja Tampereelle, jossa Tommi ja Hanna ovat toimineet Sykeseurakunnan istutustiimin mentoreina ja aktiivisina jäseninä. Tommi on valmistunut erikoisammattitutkintoon sekä tiimivalmentamisesta että yksilövalmentamisesta. Hanna on koulutukseltaan kasvatustieteiden maisteri, erityisopettaja sekä neuropsykiatrinen valmentaja. 

Hanna ja Tommi ovat mukana M4-Suomen johtotiimissä ja yhdessä koordinoivat ja kouluttavat valmentajia. Tommi aloittaa syksyllä 2024 Suomen Vapaakirkon kirkkokunnanjohtajana.

Tiina & Pauli Rintala

M4 fasilitaattorit ja seurakunnanistuttajat

Tiina ja Pauli asuvat Jyväskylässä ja heillä on kolme aikuista lasta ja kuusi lastenlasta. Pauli on tehnyt uransa erityisliikunnan professorina Jyväskylän yliopistossa ja Tiina opettajana ja oppilaanohjaajana koulussa. Eläkkeelle jäätyään he ovat löytäneet kutsuaan yhä enemmän seurakunnanistutuksessa. He ovat Jyväskylän vapaaseurakunnan aktiivijäseniä ja johtavat uuden Aava-yhteisön rakentumista tiiminsä kanssa. Aava-tiimi on tällä hetkellä M4 tiimiprosessin koulutuksessa. Kokemusta seurakunnanistuttamisesta heillä on myös Kanadasta, jossa he olivat osa Coastline Churchin, Victoria BC, istutustiimiä vuonna 2016.

Tiina ja Pauli ovat olleet M4 Readyssä fasilitaattoreina innostamassa ja yhdessä oppimassa tulevien istuttajien kanssa.

Tiina on ollut jo vuosia vaikuttamassa Suomen vapaakirkon seurakunnanistutuksen johtotiimissä ja hänen intohimonsa on nähdä uusien seurakuntien syntyvän Suomeen. Tiina ja Pauli haluavat nähdä uusien yhteisöjen tavoittavan tässä ajassa eri sukupolvia ihmissuhteiden kautta. Maallikoiden rohkaiseminen mukaan istutusprosesseihin ja heidän lahjojensa näkeminen ja esille nostaminen ovat heille tärkeitä arvoja.Risto Vappula

M4 Ready ohjausryhmän jäsen & koulutussuunnittelija

(Suomen Teologinen Opisto)

Risto haluaa omassa roolissaaan mahdollistaa ja luoda puitteet, missä tulevaisuuden seurakuntien istuttajat voivat saada koulutusta parhaassa mahdollisessa oppimisympäristössä. Oppilaitoksen sisällä hän haluaa myös kannustaa tulevaisuuden työntekijöitä suuntautumaan seurakuntien istuttamiseen.

Risto on neljän aikuisen lapsen perheenisä ja yhden lapsenlapsen vaari. Kesäisin hän on intohimoinen purjehtija ja talvella tarttuu tennismailan varteen pitääkseen itsensä kunnossa. Risto valmistui Teknillisestä korkeakoulusta 1994 ja työskenteli liike-elämän palveluksessa vuoteen 1999 asti. Vuosina 1991-2001 hän opiskeli kansainvälisen lähetystyön tutkinnon Cornerstone Bible College for Mission Training oppilaitoksessa Alankomaissa. Vuosina 2002-2006 Risto perheineen asui Vähä-Aasiassa ja toimi vaimonsa kanssa kansainvälisessä tiimissä seurakunnanistuttajina. Lähetystyön jälkeen Risto toimi Suomen vapaakirkon lähetys- ja kehitysyhteistyösihteerinä aina vuoteen 2012 asti, jolloin hän siirtyi Järvenpään vapaaseurakunta Arkin johtavaksi pastoriksi. Vuodesta 2020 lähtien hän on työskennellyt Suomen teologisessa opistossa koulutussuunnittelijana ja Vapaakirkossa kotimaantyön koordinaattorina.Ulrika Koskinen

Oppimisympäristöjen online fasilitaattori & koulutusmateriaalien kääntäjä, seurakunnanistuttaja

Ulrika opiskelee luokanopettajaksi Jyväskylässä. Lapsuutensa hän vietti Espoossa seurakunnanistutuksen keskellä ja on saanut kokemuksen siitä, millaista on olla istuttajien lapsi. Kiinnostus seurakunnanistusta kohtaan on johtanut siihen, että hän on tällä hetkellä mukana tiimissä, joka istuttaa Aava-yhteisöä Jyväskylään. Suomen M4:ssä ja CPA:ssa hän on ollut mukana vuodesta 2021 asti ja on itsekin osallistujana M4 Team Process -koulutuksessa.

Ota yhteyttä

Yhteistyökumppanit